SMK Self Defans Nedir?

Logomuzun Anlamı Nedir?

Orta da kırmızı örgülü desen ‘’Türk Yurdunu’’
Desen üstünde yer alan 16 yıldız ‘’16 Türk Devletini’’
Çift Başlı Kartal ‘’Hakimiyeti’’
Kartalın üstünde oturduğu çember ‘’Bozulmaz bütünlüğü’’
Zeytin dalları ‘’Barışı’’
Ayakları ile çemberi tutarak hepsiyle birlikte uçan kartal ‘’İstikbalin Göklerde olduğunu’’ simgeler.

Terminolojik açılımı:
Türk Yurtları 16 devlet ile yeniden Orta Asya’da birleşerek mutlak hâkimiyeti kuracak ve barış içinde bir bütün olacaktır.

Bu bütünlüğün istikbali göklerdedir.

Self Defans Nedir?

Karate, judo, boks, kickboks, taekwondo ve adını sıralayabileceğiniz her dövüş sporu ya da başka tabirle savunma sporlarının tümü Self Defanstır yani özü korumadır. Tüm dövüş sanatları bu anlamda ortak bir noktada buluşmaktadır.
Bu sebeple Self Defans adı altında bir dövüş sistemi yoktu! Ta ki 2015 te Süleyman Kocabıyık tarafından SMK Self Defans kurulana kadar.

SMK Self Defans Tarihçesi?

Süleyman Kocabıyık’ın 1995 ten bu yana edindiği dövüş sporları tecrübesinden ve Türk Dövüş Tarihi merakından doğmuş bir dövüş stilidir. 2015 te temellerini atılmış günümüz de ki halini almıştır.
SMK Self Defans kendine has teknikler barındıran bir yakın dövüş sistemidir. SMK sistemi kurma kararı alırken, Türk dövüş sanatları üzerine çeşitli araştırmalar yapılmış ve Türklerin savaşta ki zekâsı göz önünde bulundurularak çalışmalar yapılmıştır.
Asıl gaye böylesine bir sistemi Türkiye ve Türk menşeili olmasıydı ve öylede oldu. Bir Türkmen Beyi olan Süleyman Kocabıyık, kendi geliştirdiği bu sistemi Türk Dövüş Sanatı olarak da dövüş sanatları dünyasında yerini alması için Teknik İsimler ve Terminoloji çalışması yapmaktadır.

Üç harften oluşan SMK kelimesinin açılımı ‘’SüleyMan Kocabıyık’’ isminin SMK harflerinden oluşmaktadır.

SMK Self Defans Nedir?

Süleyman Kocabıyık, Self Defans kavramına yeni bir soluk getirerek, yepyeni bir sistem olarak geliştirmiş adına SMK Self Defans demiştir. SMK Self Defans hem kendine özgü yüzlerce teknik barındırmakla birlikte, diğer branşların da geçerli olan az sayıda tekniği bünyesine almıştır.

SMK Self Defans teknikleri uygulamasında her türlü zorda kalma ihtimal düşünülmüş ve insan anatomisine göre geliştirilmiştir. Kişilerin verebileceği her türlü fiziksel ve psikolojik tavır ve tepkiye göre yani sonsuz ihtimale göre düşünülmüştür.

Belden aşağısı engelli ya da görme engelli bir bireyde SMK eğitimi alabilir. Çünkü içerisinde hissiyat geliştirme ve var olan potansiyelimize göre de teknik uygulamalar mevcut. Bu da bize birçok konuda savunma avantajı sağlamaktadır.

Bu sebepten dolayı SMK Self Defans olası her duruma karşı teknik mantığı kullanabilmektedir. Fakat bu durum onu diğer branşlardan üstün yapmaz. Çünkü branşlar arası üstünlük yoktur. İyi ve kötü olmak kişilere has bir niteliktir. Dolayısı ile siz bir branşı öğrenirken sokakta başınıza bir iş geldiğinde öğrendiğinizi sandığınız tekniği kullanamıyorsanız bu sizin becerinizle ilgilidir. Tabi ki doğru teknik gösterilmiş olması da gerekmektedir. Eğitmen seçimlerinizi çok iyi yapmalı ve iyi araştırmalısınız.

SMK Self Defans Akademi temsilcilerinin tamamı hayatlarını bu işe adamış ve köklü sporculardan oluşmaktadır. Düzenli olarak eğitimlere katılmakta ve kendilerini geliştirmektedir.

SMK’nın temel amacı doğru anda saldırı yapmaktır. Çünkü en iyi saldırı, en iyi savunmadır. Öncelikle teknik refleksi geliştirme çalışmaları yapılır ve kişilerinin becerilerine göre teknikler öğretilir. SMK Self Defans eğitimlerini en verimli şekilde öğrenmek istiyorsanız birebir eğitim almaya yönelik çalışmayı tavsiye ederim.

Unutma; doğru bir eğitmen bulmak için öğrenci için kolaydır çünkü sayısı oldukça azdır. Doğru bir öğrenci bulmak öğretici için zordur. Çünkü yaşayan herkes bir öğrenci adayıdır.